Dilluns al matí, el fotoperiodista Jordi Borràs i el policia nacional que el va agredir aquest estiu han declarat al jutjat d’instrucció número 8 de Barcelona. Tots dos ho han fet com a investigats.

A la porta dels jutjats Borràs ha agraït la presència i el suport de diferents mitjans i companys de professió. Tot i no poder explicar gaire com havia anat la seva declaració o quines havien estat les preguntes que ha hagut de respondre, el fotoperiodista ha explicat que ha reiterat la seva declaració i ha dit que té la certesa que “explicant el que va passar, la versió de l’agent de la policia espanyola no s’aguanta per enlloc”. 

També ha recordat que ha tingut una fractura nasal, impactes per tot el cos entre els quals ha citat el de les costelles i el de la mandíbula. A causa d’aquests mals, segons explica el mateix Borràs, va estar bastant de temps sense poder treballar.

El fotoperiodista ha acabat la seva declaració als mitjans dient que aquesta agressió és el “clímax de cinc anys d’amenaces” per fer la seva feina. Confessa que se sent alleujat i que espera poder tancar una etapa molt complicada pel que fa al seu exercici del periodisme.

Els fets van passar juliol quan Jordi Borràs sortia de cobrir un acte a l’Ateneu Barcelonès. En aquell moment diverses entitats van començar una campanya per finançar la seva defensa. 

A finals de novembre continuaran les declaracions.