La família del Javier, el menor de set anys de Sant Andreu a qui la setmana passada van robar la cadira de rodes, denuncia que els acusats del robatori els increpen. La cadira, que té un preu en el mercat de 4.600 euros, es trobava als baixos de l’edifici on viuen i durant la nit del 23 d’octubre va desaparèixer. Els pares van denunciar als Mossos els fets l’endemà i dos dies després, gràcies a la col·laboració ciutadana, la policia va descobrir que els lladres la volien vendre per internet. Els agents va detenir tres homes, que, a més, segons apunta la policia, ocupen un pis de la mateixa escala. Ara han tornat a accedir a l’immoble i s’enfronten a la família per haver-los denunciat.

“Ens veuen i ens criden que som persones de merda. A la meva dona li diuen puta. No podem dormir perquè a la nit tot són crits i problemes“, explica el Lucas, pare del menor, que assegura “quedar-se congelat” en veure que els autors del robatori tornen a ser al mateix edifici que la seva família. Consideren que la situació és insostenible i exigeixen que se’ls desallotgi al més aviat possible. Si no, lamenten, hauran de marxar ells. “Estic sola a casa i tinc por”, admet la Carolina, la mare. 

De moment, estan començant a buscar pis perquè, diuen, “així no es pot viure”. “Els nens han de descansar i, encara més important, no poden tenir por d’anar a casa”, reflexiona el pare. Tot i això, consideren que no és una solució del tot adient perquè “si arriba una altra família, li pot passar el mateix”.

Els Mossos, per la seva banda, continuen investigant per esclarir les causes dels fets.