Nou capítol de la macrooperació de dilluns contra narcopisos al Raval i el Gòtic. Els agents dels Mossos d’Esquadra han inspeccionat aquest dimarts diversos locals de Ciutat Vella. S’han fet escorcolls a una perruqueria i un bar dels carrers d’en Botella i de la Cera, que podrien funcionar com a punts de venda de droga. La policia també n’ha fet dos més al barri del Poble-sec. En els quatre establiments s’ha aixecat acta administrativa.

Aquestes noves entrades donen continuïtat al dispositiu que es va fer dilluns per tal de desmantellar punts de venda, consum i tràfic de drogues.

Ordre de crida i cerca per a 20 persones

En relació amb l’operació començada dilluns, els Mossos han confirmat que estan buscant 20 persones més, que de moment no estan localitzades. Se sumen així als 55 detinguts, que passaran a disposició judicial dimecres i que farien elevar el nombre final fins als 75 detingutsEn total, es van fer inspeccions a 27 possibles narcopisos i a 13 domicilis diferents.

Més usuaris a la sala de venipunció de Baluard

Després del desmantellament d’aquests narcopisos hi ha hagut un increment del consum de droga a la sala de venipunció del Baluard. Aquesta nit han registrat 77 consums, mentre que dos dies abans en van ser 50. La comissionada de salut, Gemma Tarafa, ha volgut destacar que aquesta “no és una xifra extraordinària i que és similar a la d’altres dies durant l’estiu”. Tarafa ha explicat que s’han reforçat el nombre d’educadors als carrers on s’han tancat narcopisos.

Preocupació dels veïns per la tornada dels narcotraficants

L’endemà de les detencions, els veïns es mostren preocupats i demanen que es tapiïn tots els pisos. Denuncien que ja hi ha hagut intents de reocupar les finques per tornar-les a convertir en punts de venda i consum de droga. Santi González, d’Acció Riera Baixa, ha dit que els preocupa que no es tapiïn tots els pisos i que no s’hagin expropiat ja que, assegura, “tots són de fons voltors”. En habitatges del carrer d’en Robador i de la Cera han estat els veïns els qui han finançat el segellament de les finques.