El llegat que va fer Josep Maria Ponsic a l’Ajuntament l’any 1978 comença a materialitzar-se: el palau residencial del segle XVIII, a Sarrià, serà finalment un conservatori de música en la seva totalitat. Tots els partits polítics del districte de Sarrià – Sant Gervasi han arribat a un acord perquè es traslladi la comissaria de la Guàrdia Urbana del districte, que ara comparteix Can Ponsic amb l’escola municipal de música.

30 anys de Guàrdia Urbana

L’any 1986, la planta baixa de l’edifici va ser rehabilitada per col·locar-hi les dependències de la Guàrdia Urbana i, posteriorment, l’any 1992, s’hi va instal·lar l’escola municipal de música a les plantes superiors. Fa gairebé 30 anys que escola i policia comparteixen Can Ponsic, un edifici que va llegar a l’Ajuntament Josep Maria Ponsic amb la condició que fos un espai destinat a un conservatori de música. Ara, la comissaria es traslladarà, tot i que el canvi no serà immediat. Al llarg del 2019 es farà un concurs per triar com serà la nova comissaria.

Poc espai per a 500 alumnes

Des de l’Escola Municipal de Música Can Ponsic es prenen la notícia amb prudència, ja que fa molts anys que s’ha de materialitzar. Actualment el centre aprofita tots els racons per encabir els 500 alumnes que té i, tot i això, les classes de música tradicional es fan a l’Escola Orlandai. “Si tinguéssim més espai podríem fer la mateixa feina però amb més comoditat. I si anem més lluny, això podria ser un centre d’arts on es fes teatre i dansa“, explica Mireia Hernández, directora de l’Escola Municipal de Música Can Ponsic.

Un edifici molt demandat

L’agrupació d’entitats de cultura popular La Sarrianenca, que ara disposa d’una caseta al carrer de Canet, fa temps que demana més espai a l’Ajuntament. Voldrien que Can Ponsic es convertís en la seva seu o, almenys, un espai on poder guardar els gegants i les figures de foc o assajar tabals i gralles. L’Ajuntament, per la seva banda, diu que està obert al diàleg per conjugar els usos de l’escola de música i La Sarrianenca.