El pròxim diumenge 17 de març els Castellers de Barcelona donaran el tret de sortida de la celebració del cinquantanari de la seva fundació amb un dels actes més importants de l’efemèride: la Diada de Colles Filloles.

A partir de les 12 h del migdia, a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm, els barcelonins actuaran al costat de 19 de les formacions que han apadrinat al llarg del temps.

Totes les colles filloles

Les colles filloles són: els Bordegassos de Vilanova, Castellers de la Roca, Minyons de Terrassa, Vailets de Gelida, Castellers de Cornellà, Xics de Granollers, Castellers de Sants, Castellers de Lleida, Capgrossos de Mataró, Castellers de Rubí, Castellers de Sant Cugat, Colla Castellera de Figueres, Castellers del Riberal, Castellers de Cerdanyola, Nyerros de la Plana, Encantats de Begues, Castellers del Prat de Llobregat, de Sarrià, Sydney i la Sagrada Família.

Una diada a l’antiga

La diada castellera es farà a l’antiga, de manera que no hi haurà rondes establertes i les colles tindran 1 hora i 50 minuts per fer els seus tres castells. A l’inici de la diada es farà una ronda de pilars, per part de totes les colles i la ronda final de pilars la realitzaran totes les colles alhora de manera simultània.

Finalitzada la diada, hi haurà dinar de germanor i, a continuació, les actuacions musicals de Miquel del Roig i el grup La Mulata.