Des del Pla comunitari del barri de la Sagrada Família organitzen, cada mes de març, un seguit d’activitats per celebrar el Dia Internacional de les Dones. Hi participen una dotzena d’entitats de la zona, a més del districte.

L’edició del 2019 inclou per primera vegada les jornades Cuidem, Cuidem-nos sobre l’economia de les cures. Es tracta d’un tema escollit a proposta de la xarxa de l’economia social i solidària del barri, CooPoblet, i amb el qual, per primera vegada, vinculen feminisme amb l’economia social.

Visibilitzar les cures

La preparació de les jornades -que tindran lloc els dies 29 i 30 de març- s’ha fet aquest divendres. Les participants han tret les cadires al carrer per fer la reunió i posar en comú les propostes. Durant un any, han investigat la realitat de les cures i han constatat que les acostumen a fer dones, estan gens o malament remunerades i, quan es fan fora de la família, sovint les realitzen dones migrades. Per això, segons explica Isis Sainz, tècnica del Pla comunitari Sagrada Família, “volem visibilitzar totes les cures. No només les que fem a la gent gran o depenent, sinó també cuidem dels infants”.

El dia 29 es tornaran a trobar als Jardins de Flora Tristán per compartir les experiències amb les veïnes. L’endemà hi haurà teatre al Centre Cívic Sagrada Família, una marxa reivindicativa i un dinar de reaprofitament a La Sedeta.