El TSJC ha acceptat un recurs de Junts per forçar l’Ajuntament de Barcelona a donar explicacions sobre els blocs de formigó, instal·lats en alguns carrers de l’Eixample per restar espai al trànsit i donar-ne més als vianants. La primera actuació es va fer al carrer del Consell de Cent arran de la pandèmia i ara també n’hi ha a la cantonada amb Rocafort i al carrer de Girona.

Al juliol Junts va demanar-ne la retirada perquè els blocs “comprometen la seguretat”, en especial la dels motoristes, i ja aleshores va avisar que es plantejava “tots els camins” per retirar-los i va demanar al govern municipal l’expedient que n’avala la instal·lació.

Junts presentarà una segona demanda

Ara, mig any després de fer la petició, la presidenta del Grup Municipal de Junts, Elsa Artadi, ha explicat que s’ha exhaurit el temps perquè el govern Colau-Collboni faci públic l’expedient per la via administrativa i, per això, ha presentat un recurs al TSJC per forçar l’Ajuntament a retre comptes: “Sembla que vulguin ocultar alguna cosa”.

Segons Artadi, l’actuació judicial tindrà dos temps. En una primera fase, la justícia obligarà l’Ajuntament a mostrar l’expedient sobre els blocs de formigó i, en una segona fase, Junts creu que tindrà la porta oberta per reblar l’ofensiva contra els blocs: “Un cop tinguem la informació a la mà, el següent pas és presentar una demanda per treure els blocs”, ha sentenciat la líder de Junts a Barcelona.