El coordinador dels jutjats de primera instància de Barcelona, Roberto García Ceniceros, creu que és “absolutament injust” que es culpi als jutges dels desnonaments de persones vulnerables, en resposta a les crítiques que està rebent la justícia després que un home s’hagi suïcidat quan l’anaven a desnonar.

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha acusat el jutge que ha autoritzat el llançament d’haver comès “un error gravíssim”, mentre que García Ceniceros considera que hi ha una “incapacitat manifesta de tots els Serveis Socials” per garantir un habitatge en aquests casos. També l’alcaldessa, Ada Colau, va apuntar contra els jutges i va demanar dilluns que revisin els criteris amb què apliquen la moratòria vigent pels desnonaments de persones vulnerables.

En opinió del magistrat, recollida per l’agència Efe, els jutges de primera instància estan fent una anàlisi ponderada de cada cas i estan aplicant suspensions de manera generalitzada als inquilins que no poden pagar el lloguer si els informes conclouen la seva situació de vulnerabilitat.

Faltava documentació per acreditar-ne el nivell d’ingressos

En el cas de l’home de Sants que es va suïcidar, reconeix que segurament “tothom” ho podria haver fet millor, però ha apuntat que l’advocat hauria d’haver aportat documentació per acreditar el nivell d’ingressos de l’home, la seva situació laboral i patrimonial.

García Carniceros ha afirmat que les crítiques de diferents líders polítics “molesta” perquè ells representen la part legislativa, mentre que són les administracions les que han de procurar una solució d’habitatge als afectats.