Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, han dut a terme aquest dimecres un dispositiu de desallotjament a la nau on es gravava la sèrie ‘Merlí’. L’institut abandonat Menéndez Pidal, al barri de Sant Genís dels Agudells, estava ocupat per més d’un centenar de persones, segons han explicat alguns veïns. Aquesta operació l’ha ordenada el Jutjat Social número 5. Durant l’operació els Mossos d’Esquadra han identificat 119 persones allotjades a l’antiga escola. A més, la policia catalana ha detingut dues persones per requeriments policials i judicials. D’altra banda, la Policia Nacional ha efectuat 28 detencions a un grup de georgians per situació irregular.

A la nau hi vivien dues comunitats diferenciades. Hi havia un grup de desenes de persones amb famílies i amb menors a càrrec. L’altre grup estava format per una trentena de joves que havien muntat un centre social on s’imparteixen tallers artístics. Les aules s’havien convertit en petits habitatges, diuen alguns veïns.

Un cop acabat l’ampli desplegament policial, els treballadors del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona han atès les famílies desallotjades. La Guàrdia Urbana ha tallat els carrers propers i això ha provocat alguns problemes de mobilitat al barri.

A l’abril una desena de persones van ser detingudes al mateix lloc com a membres d’una organització criminal.