La segona fase de vacunació, en marxa des de la segona setmana de febrer, inclou l’administració del vaccí d’AstraZeneca al personal que desenvolupa serveis essencials per a la ciutadania. A Barcelona, en el cas dels treballadors municipals, es prioritzarà la vacunació del personal, fins als 55 anys, del Servei d’Atenció Domiciliària, que atén les persones grans als seus domicilis; del CUESB, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona; de la Guàrdia Urbana i els Bombers. Durant les pròximes dues o tres setmanes està previst vacunar 3.998 treballadors municipals.

Coronavirus, en directe

El consistori ha cedit tres espais municipals per administrar aquesta nova vacuna, que requereix la injecció de dues dosis separades entre 10 i 12 setmanes. Es tracta del Casal de Gent Gran Joan Casanelles, al carrer del Concili de Trento, 35; el Casal de Gent Gran Quatre Cantons, al camí Antic de València, 116, i l’Espai de Gent Gran Montserrat Olivella, al carrer de Calàbria, 260. A més a més, l’Ajuntament ha posat a disposició de la Generalitat una quarantena d’espais municipals propers a centres d’atenció primària que ja es van cedir per a la campanya de vacunació de la grip.

Es constitueix una oficina tècnica mixta per coordinar el pla de vacunació

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha explicat a betevé que l’Ajuntament s’ha posat a disposició de la Generalitat per poder contribuir al desplegament de la vacunació a la ciutat de Barcelona. Asseguren que han constituït una oficina tècnica mixta, entre l’Ajuntament i la Generalitat, per tal de coordinar i planificar les diferents fases de vacunació seguint els criteris provinents de l’Estat.