La segona fase de vacunació, en marxa des de la segona setmana de febrer, inclou l’administració del vaccí d’AstraZeneca al personal que desenvolupa serveis essencials per a la ciutadania. A Barcelona, en el cas dels treballadors municipals, es prioritzarà la vacunació del personal, fins als 55 anys, del Servei d’Atenció Domiciliària, que atén les persones grans als seus domicilis; del CUESB, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona; de la Guàrdia Urbana i els Bombers. Durant les pròximes dues o tres setmanes està previst vacunar 3.998 treballadors municipals.

El consistori ha cedit tres espais municipals per administrar aquesta nova vacuna, que requereix la injecció de dues dosis separades entre 10 i 12 setmanes. Es tracta del Casal de Gent Gran Joan Casanelles, al carrer del Concili de Trento, 35; el Casal de Gent Gran Quatre Cantons, al camí Antic de València, 116, i l’Espai de Gent Gran Montserrat Olivella, al carrer de Calàbria, 260. A més a més, l’Ajuntament ha posat a disposició de la Generalitat una quarantena d’espais municipals propers a centres d’atenció primària que ja es van cedir per a la campanya de vacunació de la grip.

Es constitueix una oficina tècnica mixta per coordinar el pla de vacunació

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha explicat a betevé que l’Ajuntament s’ha posat a disposició de la Generalitat per poder contribuir al desplegament de la vacunació a la ciutat de Barcelona. Asseguren que han constituït una oficina tècnica mixta, entre l’Ajuntament i la Generalitat, per tal de coordinar i planificar les diferents fases de vacunació seguint els criteris provinents de l’Estat.