A l’Audiència de Barcelona ha començat el judici oral contra un home acusat d’haver fet tocaments als genitals a una menor en un vagó del metro de l’L5. Després de les declaracions dels testimonis, el judici ha quedat vist per a sentència.

Els fets es van produir el 14 de gener del 2020 sobre quarts de vuit del matí, quan la víctima, de 13 anys, esperava l’arribada del metro a l’andana de l’estació d’Entença de l’L5. En arribar el comboi, l’acusat se li va apropar i va entrar amb ella al vagó. Un cop a dins, i aprofitant que el metro era ple de gent, se li va posar al costat i li va començar a tocar la zona genital per sobre de la roba.

A banda dels testimonis, en el judici també s’hi aporten com a proves les imatges captades per les càmeres de seguretat del metro d’aquell dia entre les estacions d’Entença i la Sagrada Família.

La fiscalia demana tres anys de presó

La fiscalia demana una pena de tres anys de presó per l’acusat per un delicte d’abusos sexuals. També que l’acusat, major d’edat i sense antecedents penals, no pugui apropar-se a una distància inferior d’un quilòmetre de la víctima mentre duri la condemna, i que li estigui prohibit comunicar-se amb ella.

Després de la vista, el ministeri públic ha elevat a definitives les seves conclusions inicials perquè considera acreditats els fets, tant pel testimoni de la víctima com pels vídeos aportats pels Mossos en la causa.