El veïns de Ciutat Vella es mostren tips de festes i botellades. Per denunciar la situació, diverses entitats del districte han convocat una concentració, a la plaça de Sant Jaume, aquest dimecres 3 de novembre, a les 19 h. Ho fan sota el lema “Pel descans nocturn, la salut i la vida als barris. Prou soroll!”.

Els veïns han fet públic un manifest per exigir el dret al descans nocturn i contra el soroll i les botellades. En el text demanen a l’Ajuntament de Barcelona un pla de xoc que garanteixi el dret al descans i a la salut. Aquest manifest l’han signat sis entitats veïnals del districte: la Xarxa Veïnal del Raval i les associacions de veïns de la Barceloneta, el Raval, el Casc Antic, l’Òstia i el Gòtic.

El manifest destaca que “la situació actual ens és insuportable” i que els barris del districte s’han convertit en un “parc temàtic de la festa i de l’oci”. Una situació, afirmen, que s’ha agreujat les últimes setmanes. De fet, els botellots en punts com la platja de la Barcelonetael Born o la plaça dels Àngels han estat una constant durant els últims mesos de restriccions per la pandèmia. Per això, els veïns exigeixen al consistori que faci complir les ordenances municipals sobre l’ús de l’espai públic.

Entrevista a Joan Carles Gascón, de l’Assemblea veïnal Casc Antic, per parlar de botellades i soroll nocturn

ENTREVISTA COMPLETA