Fotoperiodista de 'El País', Alberto García

El fotoperiodista d”El País’ Albert Garcia ha estat absolt del delicte de resistència a l’autoritat pel qual la fiscalia li demanava inicialment més d’un any de presó i després va reduir la pena a una multa de 4.800 euros. A la sentència, el jutge dona credibilitat a la versió de García, que durant el judici va negar haver agredit un policia nacional durant les protestes postsentència.

Pel magistrat, no hi ha proves concloents que demostrin que el fotògraf va empentar l’agent i conclou que l’estira-i-arronsa entre els dos que va descriure el policia “no és així, sinó més aviat un agent agafa una persona amb la finalitat de procedir a detenir-la”. La vista es va celebrar el 14 d’octubre i gairebé tres setmanes després ja se n’ha fet pública la resolució.

Els fets es remunten al 19 d’octubre del 2019, quan la Policia Nacional va detenir-lo durant els aldarulls a la plaça d’Urquinaona després que hagués fotografiat una detenció. Va ser una de les nits més tenses de les protestes postsentència i amb una actuació policial contundent, en la qual els agents del cos espanyol van utilitzar gasos lacrimògens i pilotes de goma i els Mossos d’Esquadra van emprar el camió hidrant.