TMB ha presentat aquest dimarts les bases del que serà el Pla de prevenció de l’assetjament sexual a la xarxa de metro i autobús. El pla inclou un proposta de procediment intern davant d’aquest tipus de situacions, així com recomanacions i mesures a implementar per part de la companyia. Entre aquestes hi ha la voluntat de fer formació al personal de TMB en matèria de prevenció, detecció i protecció contra l’assetjament sexual, especialment als qui treballen més directament amb els usuaris. Ara les bases d’aquest pla es treballaran amb entitats feministes, amb l’objectiu de tenir un document enllestit al març.

Entre les mesures del pla, hi ha la voluntat de crear un protocol d’actuació perquè els diferents responsables, àrees i departaments interns, sàpiguen com han d’actuar davant d’un incident de caràcter sexual o de gènere a les seves instal·lacions.

Mesures de prevenció al metro i al bus

Durant els darrers anys, TMB ja ha anat implementant accions per prevenir l’assetjament sexual, com una campanya al metro per prevenir les agressions masclistes. També la possibilitat que les dones puguin fer parades a demanda en els trajectes del NitBus, o incrementar la presència d’agents de seguretat i d’agents policials. També s’està duent a terme una prova pilot per crear un sistema de videovigilància específic dins dels combois.

Segons la darrera enquesta de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), un de cada cinc casos d’assetjament en llocs públics passa al transport.