Dos membres del Sindicat de Barri del Poble Sec i una veïna del barri seuen aquest dimecres al banc dels acusats per haver participat en una protesta l’any 2018 amb què van aconseguir aturar un desnonament. Se’ls acusa de resistència a l’autoritat i desobediència greu, i per aquests delictes els demanen una pena de 2.880 euros per a cadascun d’ells.

Els afectats asseguren que les úniques proves amb què arriben a judici les acusacions són els testimonis policials i defensen que l’únic que van fer aquell dia els activistes va ser intentar mediar entre la família i la policia. Expliquen els Mossos d’Esquadra van demanar un reforç d’agents que va servir per identificar les 25 persones que eren a la concentració. Segons la policia, se’ls va identificar i se’n van denunciar tres per obstaculitzar la feina dels Mossos.

Els dos membres del sindicat que van a judici són en Xoan i l’Esteve, que, segons detallen, van tenir una participació activa en la mediació d’aquell dia. Asseguren que l’únic objectiu d’aquella operació policial era perseguir el moviment de l’habitatge perquè, malgrat la poca gent que hi havia a la protesta, el desnonament no es va acabar executant.

Els fets van passar el 13 de desembre del 2018, quan van rebre l’alerta que la família seria desnonada del seu habitatge al carrer de la Concòrdia, sense cap ordre judicial i van fer una crida a concentrar-se. La tercera acusada és una veïna que aleshores vivia just al costat d’on es van produir els fets i que es va unir a la protesta per donar-los suport.

Concentració de suport a les portes de la Ciutat de la Justícia

A les 10.30 h, el Sindicat de Barri del Poble Sec i el Sindicat de Llogateres han convocat una concentració a les portes de la Ciutat de la Justícia per donar suport als afectats. Una desena de persones s’han mobilitzat en suport dels encausats. Asseguren que aquest és un cas més de la persecució continua a la qual està sotmès el moviment de l’habitatge i de la repressió mitjançant multes que està orquestrant, diuen, el Departament d’Interior.