el Besòs i el Maresme

Deixant de banda els menors de 14 anys, que han començat més tard el procés de vacunació contra la covid-19, els barcelonins de 25 a 29 anys són el grup d’edat menys immunitzat. Segons les dades més recents del Departament de Salut, el 66,5 % del col·lectiu ha rebut la pauta completa, més de 76.000 persones. Per tant, tres de cada 10 joves d’aquesta edat no estan vaccinats. Tot i això, per poder accedir a l’oci nocturn a partir d’aquesta nit cal estar-ho. En espera de l’aprovació del TSJC, l’entrada als locals es farà amb el passaport de la covid.

El percentatge no està gaire allunyat dels grups de jovent més vacunats. Aquesta setmana els ciutadans de 20 a 24 anys han superat el 70 % de població amb el procés acabat. Una altra xifra rodona aconseguida és el 75 % de joves amb pauta completa d’entre 15 i 19 anys. El Departament de Salut ofereix les dades amb aquesta divisió per edats.

On viuen els joves menys vacunats?

Totes les àrees bàsiques de salut (ABS) han superat el 50 % de joves de 25 a 29 anys amb la pauta completa. Actualment el Raval Sud és el territori amb la xifra més baixa, el 57,5 %. Però així com en altres franges d’edat només destaquen zones de Ciutat Vella, els barcelonins sense vacunar de 25 a 29 anys també es troben al Besòs, el Poble-sec, Ciutat Meridiana, l’ABS dels barris de la Vall d’Hebron o la de Vallvidrera-les Planes.

La incidència de covid en els joves

La incidència de covid actual en els joves barcelonins no té res a veure amb la que es va registrar a finals de juny, quan va esclatar la cinquena onada. El 7 de juliol, els ciutadans de 20 a 29 anys van arribar a una incidència acumulada a set dies (IA7) de gairebé 2.500 casos per cada 100.000 habitants. Des de mitjans de setembre aquest indicador està per sota dels 30 positius. Tot i això, s’ha registrat un increment molt lleu els últims dies i s’ha passat d’una IA7 de 13 a 19 casos per cada 100.000 habitants.