L’associació que representa els promotors de festivals, festes majors i representants d’artistes ha mostrat la seva “incomprensió” pel fet que el nou decret de reobertura de l’oci nocturn no els permeti fer concerts a peu dret a l’aire lliure. Albert Mas, gerent de l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers (ARC), ha remarcat aquest dimecres que el problema no és que a les sales de concerts el públic pugui estar dempeus i sense distància, sinó que a ells no se’ls apliquin les mateixes condicions.

Mas ha explicat que aquest dijous tenen una reunió amb l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC), que és l’organisme de la Generalitat del qual depenen. Allà demanaran que es posi fi a aquestes “incongruències” i que se’ls apliquin unes condicions iguals o semblants “al més aviat possible”. Volen que el govern actuï amb la cultura igual que altres llocs d’Europa.

L’ARC reclama aforaments al 100 % per als concerts a l’aire lliure i en què el públic pugui estar dempeus. Estan d’acord que, si cal, es pugui accedir als espais amb una aplicació per llegir el passaport de la covid com la que s’ha preparat per a l’oci nocturn. Tant el decret per reobrir l’oci nocturn com la pàgina web estan pendents de rebre l’aval del TSJC aquest dijous per poder tirar endavant.

L’ARC té més de 60 socis. En formen part festivals com el Cruïlla, Barnasants, Canet Rock, Barcelona Jazz Festival o Black Music Festival.