El fotoperiodista Jordi Borràs ha estat agredit per un agent de la Policia Nacional al carrer dels Capellans de Barcelona. Els fets van passar dilluns al vespre quan, segons denuncia Borràs, l’home li va proferir diversos cops sota els crits de “Viva España” i “Viva Franco”. Borràs va haver de ser atès a un centre mèdic per les ferides ocasionades.

Jordi Borràs agredit

Imatge: Quico Sallés, El MónEl fotoperiodista ha explicat que una desena de persones hi van ser testimonis i que quan ell va demanar la intervenció de la policia, va ser quan l’agent es va identificar com a tal. Abans que fos ferit, Jordi Borràs havia assistit a la presentació del moviment Crida Nacional, que neix per “consolidar la república”.

Jordi Borràs denuncia l’agent de la Policia Nacional…

Aquest dimarts, el fotoperiodista ha denunciat davant els Mossos l’agressió rebuda suposadament per l’agent de la Policia Nacional. Ha assegurat que li va propinar diversos cops de puny i que li ha trencat al nas. De fet, ha presentat els comunicats mèdics amb les lesions rebudes -policontusions al cap i al cos- i també ha aportat testimonis.

Jordi Borras presenta denúncia

… i l’agent denuncia Jordi Borràs

Segons fonts policials, el suposat agressor és agent del cos, treballa en feines burocràtiques a Barcelona i se li ha obert un expedient informatiu per esbrinar què ha passat. En funció de com evolucioni la via judicial i aquest expedient, la Policia Nacional li podria obrir un expedient disciplinari. Per la seva banda, l’agent també ha denunciat el fotoperiodista per haver-lo insultat i ha aportat un informe de lesions per contusions. Borràs, en canvi, nega que l’increpés i el colpegés i assegura que la denúncia és una “operació de defensa” de l’agent de la Policia Nacional.

L’Ajuntament exercirà d’acusació

El tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania, Jaume Asens, ha anunciat a través de Twitter que l’Ajuntament exercirà d’acusació en el procés judicial que s’obri. Asens qualifica els fets d’intolerables i demana al Govern espanyol que obri una investigació interna i suspengui l’agent de les seves funcions. També afegeix que no es poden naturalitzar les imatges de braços alçats, els incendis provocats o les agressions reiterades de l’extrema dreta a la ciutat.

Jordi Borràs demana col·laboració ciutadana

El fotoperiodista ha agraït les mostres de suport i solidaritat rebudes. A través d’un comunicat, la defensa de Jordi Borràs ha agraït l’ajuda i atenció rebuda per part dels ciutadans que van presenciar els fets. També ha demanat als testimonis que facin arribar totes les fotografies i vídeos enregistrats durant l’agressió.

Ada Colau i Quim Torra donen suport a Jordi Borràs

Un cop s’ha conegut l’agressió, Jordi Borràs ha rebut nombroses mostres de suport de polítics, activistes, entitats i ciutadans. L’alcaldessa, Ada Colau, ha mostrat el seu suport al fotoperiodista. En un tuit, ha assegurat que Barcelona “és ciutat antifeixista que rebutja tot tipus de violència”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat un missatge de solidaritat a Jordi Borràs. Assegura que des del govern català s’exigirà una investigació perquè es depurin totes les responsabilitats. “Sempre endavant!”, ha conclòs Torra en el seu tuit.

Un dia després dels fets, Torra ha anat més enllà. “No pot ser que hi hagi agressions feixistes impunes als carrers de Catalunya”, ha dit. També posa com a exemple les concentracions al Valle de los Caídos, contra l’exhumació de les restes de l’antic dictador Francisco Franco. Sobre la “revitalització franquista” a l’Estat, el president català assegura que Europa no comprèn què està passant.