Aquest cap de setmana s’han estrenat els Jardins de Menéndez y Pelayo després de tres anys d’obres i de les queixes de veïns i usuaris pel retard de la inauguració. Els veïns del carrer de Mossèn Batlle, amb els habitatges a tocar del nou espai, estan contents d’haver posat punt i final a l’etapa d’obres, però tenen algunes queixes.

L’Assumpta Canal viu a un dels pisos que dona als jardins i denuncia que, amb el nou disseny, ha perdut intimitat, ja que els visitants queden gairebé a la mateixa alçada que casa seva. També es queixa de la poca seguretat que té la porta de sortida del pàrquing dels veïns. Ella mateixa ja ha vist com una persona hi saltava i creu que hi ha dormit: “Des de dins va trencar la tanca. Com que hi ha una plataforma a dalt és bastant fàcil d’entrar-hi i això, encara que ho arreglin, tornarà a passar una altra vegada.”

Tancament del parc a les nits

Un altre dels problemes que han detectat els veïns és que molts gossos passegen deslligats per les zones enjardinades. També han vist un patinador fent servir part del mobiliari urbà com a parc de patinatge. Reclamen que els jardins es tanquin a les nits per garantir-ne la seguretat i assegurar el descans dels veïns.

L’Esperança Borrull, que ha sigut la portaveu dels veïns durant tot el procés d’urbanització dels jardins, explica que han demanat a l’Ajuntament que es faci una comissió de seguiment per poder comentar totes aquestes incidències. De moment, però, no han tingut resposta. De fet, els veïns segueixen denunciant la manca de comunicació de l’administració durant tot el període d’obres.