Uns 400 bombers de la Generalitat es manifesten al centre de Barcelona per reivindicar la necessitat de material per treballar i les excessives, diuen, hores extres. Han organitzat una marxa des del Departament d’Interior, al carrer de la Diputació, fins a la plaça de Sant Jaume, passant pel davant del Departament d’Economia.

Asseguren que falten guants, mànegues, eines i altres equips de protecció. Els bombers afirmen també que hi ha contractes de manteniment endarrerits. Els principals sindicats dels bombers apunten que uns 2.200 efectius van realitzar el 2017 prop de mig milió d’hores extres.

Els bombers s’han concentrat primer al Departament d’Interior a ritme de la marxa fúnebre, i han llençat material de bombers defectuós i han fet esclatar petards i han encès bengales. D’allà s’han dirigit al Departament d’Economia amb les mateixes intencions. Lamenten que entre tots dos departaments es “passen la pilota” i no resolen la situació. Els bombers es dirigeixen també al Palau de la Generalitat, on acabaran la protesta.

Denuncien una situació insostenible

Els bombers denuncien que no s’està complint el Pla estratègic de la Direcció General de Prevenció d’Incendis 2017-2022, aprovat el juliol del 2016, i ho atribueixen a la manca de pressupost. Els sindicats, de fet, assenyalen que no hi ha inversions des de fa molts anys i alerten que la situació és insostenible i posa en perill tant la seguretat dels bombers com la de la ciutadania

A la seu d’Interior els bombers s’han pogut reunir cinc minuts amb els responsables del cos de bombers, que han subscrit les reivindicacions dels bombers “en un 90 %.” Ara caldrà veure de quina manera es pot treballar, però d’entrada demà mateix sindicats i responsables d’interior es reuniran per arribar a un acord per millorar les condicions.