La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, considera que el macrodispositiu policial contra els narcopisos d’aquest dilluns serà un punt d’inflexió per a barris com el Raval. Pin ha lamentat que el tràfic de drogues “genera un ambient molt tens”. Per això, ara espera que la detenció de 55 persones i l’escorcoll d’una quarantena de punts de venda permeti veure com el tràfic de drogues es redueix.

En una entrevista al ‘bàsics‘, Pin ha explicat que l’actuació envia un doble missatge. Als traficants els deixa clar que la seva activitat no està permesa i als veïns els hi demostra que “no hi ha impunitat”.

Els propietaris haurien de tapiar els seus pisos

Pin ha especificat que després que la policia hagi fet fora als narcotraficants, correspon ara als propietaris dels habitatges posar-hi mesures per evitar que hi tornin a entrar. Una d’aquestes actuacions és tapiar l’entrada, però en algunes finques d’això se n’han fet càrrec els veïns de l’escala.

La regidora ha explicat que a través del pla de xoc contra el consum i tràfic de drogues a Ciutat Vella fan seguiment de 665 pisos, el 63 % dels quals són propietat de bancs o fons d’inversió. En aquest sentit, espera que ara se’n facin càrrec i els hi donin ús com a habitatge i si volen, els cedeixin a l’Ajuntament perquè els inclogui a la borsa de lloguer social.

Pin també ha explicat que estudiaran si de la macrooperació se’n poden obtenir proves per demostrin que aquests propietaris no han complert amb les seves obligacions. D’aquesta manera, l’Ajuntament els podria multar.