El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha desmentit que la destitució del major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, sigui per desavinences. Ha assegurat que hi ha confiat en tot moment i que el canvi es deu a una nova etapa que enceta el cos policial amb l’horitzó posat a l’any 2030: “Canviar un cap dels Mossos no significa negar la feina anterior. És que consideres que hi ha una etapa nova. No s’han de fer dobles lectures”, ha insistit.

Sobre la funció que ocuparà a partir d’ara Trapero, el conseller no ha volgut revelar el contingut de les converses que ha mantingut els darrers dies amb ell. Ha afirmat que el major vol continuar formant part del cos però, de moment, no ha concretat quina en serà la nova ocupació.

El nou major dels Mossos anuncia canvis entre els caps de comissaria

Elena ho ha dit durant la roda de premsa en què s’ha presentat la nova cúpula dels Mossos, amb el nou comissari en cap, Josep Maria Estela. Actualment, Estela és cap de la Regió Policial de Tarragona i fa gairebé 30 anys que forma part del cos dels Mossos d’Esquadra. Durant la seva intervenció ha destacat que es faran canvis estructurals al cos, amb el nomenament de nous caps a les diferents comissaries: “Volem treball en equip i desterrar la primera persona del singular per convertir-la en primera personal del plural”, ha apuntat. Estela ha afegit que aquesta mateixa setmana espera poder comunicar la nova estructura jeràrquica de la policia catalana.

El nou major, que encara ha de prendre possessió del càrrec, ha comparegut acompanyat de les dues incorporacions més que Interior ha triat per renovar la cúpula dels Mossos. Es tracta de la sotscap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació, Rosa Bosch, i el cap de la Regió Policial Metro Sud, Eduard Sallent. L’últim va ocupar provisionalment el càrrec de comissari en cap durant el temps que Trapero va estar encausat per suposats delictes de sedició i desobediència, dels quals l’Audiència Nacional el va absoldre finalment.