La plataforma Defensem Can Raventós s’ha reunit aquest dimarts amb l’Ajuntament de Barcelona per tornar a iniciar les negociacions amb la propietat i aconseguir una permuta que salvi el jardí i la finca. L’Ajuntament està disposat a seure de nou i els veïns volen convèncer la propietat perquè faci el mateix.

“Si la propietat els ho demana, l’Ajuntament tornarà a seure, i això ens dona esperança“, comenta Eulàlia Marquès, de la plataforma Defensem Can Raventós. “Si nosaltres insistim a la propietat potser aconseguirem que no s’edifiqui al jardí”, afegeix.

Aconseguir una permuta que salvi el jardí

El govern anterior ja va iniciar una negociació amb l’empresa, però al juliol “la propietat es va aixecar de la taula” tot i que segons expliquen els veïns s’havia trobat un solar candidat per fer la permuta de terrenys. “El terreny que es va mirar no és urbanitzable i s’han de fer tràmits, però l’empresa tenia pressa per aconseguir la llicència durant el primer trimestre del 2024″, explica la plataforma.

Els veïns fan seguiment dels treballs

La lluita del veïnat de Sarrià s’havia revifat aquest estiu amb els darrers moviments de la propietat, com ara la instal·lació d’un cartell amb l’anunci de la venda de pisos d’obra nova. L’empresa, que disposa de llicència per construir-hi habitatge, ha començat també a fer unes tasques de neteja al jardí que han disparat les alarmes entre els veïns, que cada matí van a inspeccionar els treballs a Can Raventós.

La plataforma va denunciar fa uns dies la tala d’arbres al jardí. En aquest punt, la Guàrdia Urbana els ha ofert la creació d’una taula de mediació amb la propietat coordinada per la policia de barri per fer seguiment dels treballs.

Pendents també del jutjat

L’Associació de Veïns de Sarrià va començar fa anys la lluita per preservar la finca i l’any 2020 es va crear la plataforma Defensem Can Raventós, que demana que la casa passi a ser un equipament municipal i que es preservi el jardí com a refugi climàtic. Per defensar-ho, l’entitat ha presentat al·legacions al projecte urbanístic en diverses ocasions.

La plataforma denuncia que el projecte urbanístic “ofega la finca històrica” de Can Raventós perquè atorga massa edificabilitat al solar. Els veïns esperen que aviat es resolgui el contenciós administratiu que van interposar contra el pla urbanístic, perquè consideraven que hi havia irregularitats.