La tala d’arbres a Can Raventós no s’ha aturat. Així ho denuncia la plataforma Defensem Can Raventós, que explica que, segons l’empresa que executa els treballs, la previsió era acabar les feines aquest dilluns i que els exemplars que quedaven fossin traslladats o mantinguts. La sorpresa ha estat quan els veïns han vist que la tala continuava.

Segons explica la Natàlia, membre de la plataforma Defensem Can Raventós, els veïns tenien assumit que el pi canari anava a terra, així com altres arbres de la façana del carrer de Bonaplata, i que no n’havien de tallar cap més. “Quan aquest matí cau un altre arbre, què hem de pensar nosaltres?, doncs que ens estan prenent el pèl, i aquest és el drama, que no sabem fins a on talaran“, asseguren.

Els veïns han denunciat els fets a la Guàrdia Urbana, que després de comprovar “in situ” les feines, els ha dit que els treballs que s’estaven fent eren els que preveia el projecte.

Creació d’una taula de mediació

La Guàrdia Urbana ha ofert als veïns i membres de la plataforma la creació d’una taula de mediació i seguiment dels treballs, de la qual formessin part també la propietat i amb la coordinació de la policia de barri. Els veïns veuen amb bons ulls la proposta: “Volem que aquesta taula vagi més enllà de veure si aquest arbre s’ha tallat. Per nosaltres és una porta més per arribar a la direcció de l’obra i a la propietat”.

També creuen que a la taula hi hauria d’haver algun representant de l’Ajuntament. L’entitat lamenta que el nou govern encara no s’hagi volgut reunir amb ells i avancen que continuaran les accions de protesta fins a aconseguir recuperar la finca per al barri.