L’Ajuntament descarta la compra de la finca històrica Can Raventós però continua negociant amb la propietat per aconseguir una permuta i que pugui passar a mans municipals. Així ho va explicar la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat d’aquest dimarts. Mentrestant, però, l’empresa propietària de l’immoble ja té la llicència d’obres per construir-hi pisos de luxe i per això des de la Plataforma Defensem Can Raventós demanen accelerar les negociacions.

El consistori descarta la compra

Sanz ha explicat que estan estudiant totes les opcions amb la propietat i que encara no han arribat a cap acord però segueixen en converses. Ha parlat de les dues opcions possibles perquè Can Raventós passi a ser municipal: la primera seria la permuta total o parcial, i la segona, la compra o expropiació i ha dit clarament que l’Ajuntament prefereix la permuta perquè “no poden estar permanentment a cop de talonari i adquirint-ho tot, especialment en llocs on els costos són molt elevats“.

Molts anys de reivindicacions veïnals

L’Associació de Veïns de Sarrià va començar fa anys la lluita per preservar la finca de Can Raventós i l’any 2020 es va crear la plataforma Defensem Can Raventós, que demana que la casa passi a ser un equipament municipal i que es preservin els jardins com a refugi climàtic. Han presentat al·legacions al projecte urbanístic en diverses ocasions i d’aquesta manera han aconseguit evitar la construcció fins ara.

Llicència d’obres atorgada tot i les negociacions

Tot i l’oposició veïnal, a finals de 2022 l’Ajuntament va atorgar la llicència d’obres a la propietat i per això la plataforma Defensem Can Raventós demana celeritat a l’Ajuntament: “El consistori s’hauria d’espavilar a fer la negociació ràpid, que no sigui que la propietat ja vulgui començar les obres i aleshores seria molt més difícil d’aturar-les“, reivindica Eulàlia Marquès, de la plataforma veïnal. El que també demanen des de l’entitat és que es faci una permuta total de la finca, que inclogui tant la casa com el jardí.

Per evitar la construcció dels pisos de luxe, la plataforma tornarà a presentar-hi al·legacions, perquè consideren que el projecte urbanístic ofega la casa catalogada de la finca històrica, ja que atorga massa edificabilitat al solar.