columnes manifestacio diada 2023 11 setembre

Amb motiu de la Diada 2023, l’ANC ha convocat una manifestació a Barcelona aqiest 11 de setembre que consistirà en la marxa de quatre columnes des de diferents punts de la ciutat per acabar trobant-se als peus de la muntanya de Montjuïc. A continuació et detallem quines són les quatre columnes de la manifestació de la Diada 2023.

Has de saber que la marxa de cadascuna de les columnes comportarà afectacions al transport públic i el trànsit privat.

Columnes de la manifestació de l’11 de setembre

  • Columna de la llibertat: a la Ciutat de la Justícia. Caminarà pel lateral de la Gran Via. Reivindicarà els drets civils i les llibertats.
  • Columna de la llengua: a l’Escola Proa, a la Bordeta. Defensarà la preservació del català i la cultura catalana. Començarà al carrer de Gavà amb el passatge de Solsona, anirà fins al carrer del Moianès i pujarà fins a la carretera de Sants; després, girarà cap a la dreta per anar a la plaça d’Espanya.
  • Columna del paísestació de Sants. Protestarà per la manca de finançament en infraestructures i reclamarà una millor qualitat de vida.
  • Columna de la sobirania: delegació de l’Agència Tributària, a la plaça de Letamendi. Reclamarà la independència econòmica. Baixarà pel carrer d’Aribau fins a la Gran Via i d’allà es mourà fins a la plaça d’Espanya.

Autocars per anar a la manifestació

Si vols participar en la manifestació de l’ANC i no saps a quina columna anar, has de saber que les organitzacions locals de l’ANC estan organitzant autocars des de diversos municipis d’arreu de Catalunya per anar a la mobilització.

El lema de la protesta

El lema de la Diada d’enguany és la frase medieval “Via fora“, que crida a defensar el país i les seves llibertats. Els colors triats per l’Assemblea Nacional Catalana aquest 11 de setembre seran el blau i el groc, els colors de la bandera europea.

De fet, coincidint amb presidència espanyola del Consell d’Europa, tant l’ANC com Òmnium Cultural reclamen que Catalunya sigui un estat a la Unió.

Què vols saber de la Diada 2023 a Catalunya?