Els Bombers de Barcelona encara treballen en l’incendi que s’ha declarat aquest dimarts al matí al carrer d’Aragó. En concret, en un edifici d’oficines de set plantes que havia acollit la seu del diari ‘Tele/eXpres‘, a la cruïlla amb Roger de Flor, al número 390, a la Dreta de l’Eixample. Semblava que l’incendi havia quedat extingit a les 13 h, però pocs minuts després ha tornat a revifar i ha obligat els Bombers a intervenir-hi de nou.

Focus difícil d’atacar

Segons expliquen els Bombers, el foc es troba encapsulat en una zona concreta de la segona planta, una sala tècnica. En un primer moment hi havia dubtes sobre la seguretat per accedir a la zona, però, després d’avaluar-ho, els Bombers han trobat una zona segura per poder sortir ràpid de l’immoble.

També apunten que l’edifici ha agafat molta temperatura i que això, juntament amb la gran quantitat d’aigua que han tirat per extingir les flames, podria haver-ne afectat l’estructura. En espera d’acabar-ho de determinar, els Bombers de Barcelona asseguren que els afectats podran accedir a l’edifici a recollir coses imprescindibles, com ara medicació.

320 confinats

Diverses persones han estat confinades durant hores a l’interior de l’immoble. En total, s’han evacuat 320 persones. Les últimes quatre persones, que havien quedat confinades a l’àtic i el sobreàtic, han estat evacuades a les 12 del migdia.

El foc ha començat al quadre elèctric del soterrani i el fum s’ha escampat per tot l’edifici

Quatre persones han resultat ferides lleus, dos de les quals han estat traslladats al CUAP de Gràcia i les altres dues, a l’Hospital Dos de Maig. A més, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) també ha atès sis persones més, que han rebut l’alta “in situ”.

Al lloc dels fets s’hi han desplaçat 10 dotacions de Bombers. L’incendi s’ha originat en un quadre elèctric al soterrani de l’edifici, des d’on sembla que s’ha desplaçat als diferents pisos de l’immoble. Segons ha explicat el conserge, el fum ha pujat per l’escala, que ha fet un “efecte de xemeneia”.

Diversos treballadors confinats a l’edifici

Segons han explicat els treballadors, l’incendi ha començat al voltant de les nou del matí i ha provocat moments d’angoixa i “molt de nerviosisme”. De fet, hi ha treballadors que han quedat atrapats una hora al sobreàtic i alguns han estat confinats durant hores a l’interior en espera de l’actuació dels bombers. “Als passadissos d’emergència no hi havia llum, estava tot a les fosques, i molt fum”, explica una treballadora. Fins i tot, alguns han hagut de ser evacuats amb una escala de grans dimensions per la façana de l’immoble.

Una veïna d’un edifici proper, al carrer de Nàpols, relata que ha vist com alguns treballadors de l’edifici sinistrat cridaven a primera hora per demanar ajuda i que “intentaven saltar per sortir per l’escala d’emergència”. “Estaven angoixats”, ha explicat.

Expectació pel dispositiu

L’incendi ha generat molta expectació i nombrosos vianants s’han concentrat a les voreres properes per seguir les tasques d’extinció. Tot i l’espectacularitat de l’actuació dels Bombers de Barcelona, no s’ha hagut de tallar el trànsit del carrer d’Aragó. En canvi, sí que està tallada la circulació al carrer de Roger de Flor.

Alguns dels treballadors evacuats de l’edifici del carrer d’Aragó esperant a la vorera

200 clients d’Endesa sense llum a causa de l’incendi

Arran de l’incendi, uns 200 clients d’Endesa dels voltants s’han quedat sense subministrament elèctric. Els bombers han demanat a la companyia desconnectar una escomesa per poder treballar amb seguretat. Això també ha afectat els comerços. A la carnisseria Salas, al carrer d’Aragó, s’han quedat sense llum a mig matí. I al bar Vulcano, que està al costat, també intenten treballar a les fosques.

La carnisseria Salas, al carrer d’Aragó, és un dels comerços afectats pel tall de llum