Màxima alerta entre els defensors del jardí i la casa de Can Raventós. Asseguren que el districte de Sarrià – Sant Gervasi els ha informat que el 15 de juliol passat es va esgotar, sense èxit, el termini pactat perquè la propietat i l’Ajuntament arribessin a un acord de permuta que salvi la finca. Així doncs, temen que la constructora comenci en qualsevol moment l’edificació d’un primer bloc al jardí que toca al carrer de Bonaplata. De fet, un cartell hi anuncia des del juny la venda de pisos d’obra nova, ja que des del gener tenen llicència d’obres.

No entenem que l’Ajuntament no hagi aconseguit un acord de permuta, no comprenem que deixi escapar l’oportunitat de convertir el jardí en públic i la casa en un refugi climàtic”, afirma Natàlia Botinas, de la Plataforma Defensem Can Raventós. Per això els veïns reclamen que es reactivi la negociació, mentre vigilen qualsevol moviment sospitós a la finca. “En lloc de nocturnitat, es podria donar ‘estiuïtat’, que aprofitin l’estiu per començar”, apunta Botinas.

El jardí de Can Raventós, a la banda del carrer de Bonaplata, on hi ha previst un edifici

Pendents del jutjat

En paral·lel, la Plataforma Defensem Can Raventós esperen que es resolgui un contenciós administratiu que van interposar contra el pla urbanístic, en considerar que hi havia irregularitats. Creuen que els serà favorable i que podria aturar el projecte. “El problema és que ens van dir que el pronunciament del jutjat era imminent, esperàvem tenir la resolució abans de l’estiu, però encara no ha arribat. Es pot donar la situació perversa que la constructora comencés a edificar, destrossés el jardí, i després el jutjat ens doni la raó, quan ja estigués tot perdut”, lamenta Montserrat Busto, que també és membre la Plataforma Defensem Can Raventós.

Defensen la permuta total de la casa i el jardí

Malgrat mostrar-se decebuda, la plataforma veïnal no es rendeix i continuarà mobilitzant-se i reclamant una “permuta total, de casa i jardí”. Rebutgen que se salvi només una part del jardí, com s’ha posat sobre la taula. “No tindria sentit ni per a l’edifici, ni per al jardí i els arbres. Continuarem lluitant perquè aquest espai verd i aquest tros d’història de Sarrià no quedi sepultat pel ciment i l’especulació“, assegura Natàlia Botinas.

De moment, es reuniran per decidir els propers passos de la plataforma, mentre fan una crida a penjar pancartes als balcons en defensa de Can Raventós.