diada 2023 manifestacio barcelona 11 setembre

Ja ha arribat la Diada 2023 a Catalunya, la qual portarà novament una manifestació l’11 de setembre a Barcelona convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb motiu de la festivitat. La mobilització tindrà la plaça d’Espanya com a epicentre, però hi haurà quatre grans columnes que sortiran des de diversos punts de la ciutat. A continuació tens una guia completa de la Diada 2023 a Catalunya i de la manifestació de l’11 de setembre a Barcelona, amb el recorregut, el lema i altres detalls.

A betevé emetrem un programa especial de la mobilització a partir de les 17 h. A banda, l’11-S hi ha una convocatòria dels CDR i també concerts amb motiu de la Festa de la Llibertat. També pots consultar la previsió del temps per la Diada Nacional de Catalunya.

Què vols saber de la Diada 2023?


Diada 2023 i manifestació: dia i hora

La manifestació de la Diada és aquest 11 de setembre i es fa a la tarda, coincidint amb l’hora mítica de les 17.14 h. Serà a partir d’aquesta hora quan les columnes començaran a caminar.

Recorregut de la manifestació de la Diada 2023

La plaça d’Espanya serà l’epicentre de la gran manifestació de la Diada per part de l’independentisme. Quatre grans columnes sortiran de diferents punts de Barcelona i es trobaran als peus de la muntanya de Montjuïc:

  • Columna de la llibertat: a la Ciutat de la Justícia. Caminarà pel lateral de la Gran Via. Reivindicarà els drets civils i les llibertats.
  • Columna de la llengua: a l’Escola Proa, a la Bordeta. Defensarà la preservació del català i la cultura catalana. Començarà al carrer de Gavà amb el passatge de Solsona, anirà fins al carrer del Moianès i pujarà fins a la carretera de Sants; després, girarà cap a la dreta per anar a la plaça d’Espanya.
  • Columna del país: estació de Sants. Protestarà per la manca de finançament en infraestructures i reclamarà una millor qualitat de vida.
  • Columna de la sobirania: delegació de l’Agència Tributària, a la plaça de Letamendi. Reclamarà la independència econòmica. Baixarà pel carrer d’Aribau fins a la Gran Via i d’allà es mourà fins a la plaça d’Espanya.

El lema de la protesta

El lema de la Diada d’enguany és la frase medieval “Via fora“, que crida a defensar el país i les seves llibertats. Els colors triats per l’Assemblea Nacional Catalana aquest 11 de setembre seran el blau i el groc, els colors de la bandera europea. Coincidint amb presidència espanyola del Consell d’Europa, tant l’ANC com Òmnium Cultural reclamen que Catalunya sigui un nou estat a la Unió.

Afectacions al bus i el metro per la protesta

La marxa obligarà a fer talls de trànsit i, per tant, hi haurà línies de bus que quedaran afectades, sobretot aquelles que passen per algun dels recorreguts de les quatre columnes de la marxa. Hi haurà una vintena de línies afectades.

A banda, pot haver-hi increments destacats del passatge al metro de Barcelona des d’abans de la manifestació i instants després de la fi de la protesta. Per això, pot haver-hi afectacions també en estacions com Espanya, Urquinaona, Arc de Triomf, Hostafrancs, Rocafort o Tarragona, entre d’altres.

Qui anirà a la manifestació de l’11-S?

El president de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha confirmat en una entrevista a TV3 que assistirà en la manifestació independentista de la Diada de l’11 de setembre perquè considera que aquest any l’escenari “és diferent” i està enfocat a “dirigir la pressió cap al Govern de l’Estat”.

A banda, més enllà de personalitats i entitats independentistes, dirigents d’ERC, Junts i la CUP han confirmat que assistiran a la mobilització.

Manifestació dels CDR per la Diada

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han convocat també una mobilització amb motiu de la Diada. En aquest cas, fan una crida a ser a les 16 h a la plaça de Sants i, des d’allà, avançar fins a la Ciutat de la Justícia. L’objectiu és que aquí s’uneixin a la columna “Llibertat” de la manifestació de l’ANC, per acabar a la plaça d’Espanya.

La manifestació de la Diada, en directe a betevé

A betevé farem una cobertura exhaustiva de la jornada de la Diada Nacional de Catalunya. Des de primera hora del matí tindràs tots els continguts informatius del dia al web, amb un seguiment minut a minut de la jornada. A partir de les 17 h, hi haurà un programa especial que s’emetrà tant a la TDT com al web, amb connexions en directe a peu de carrer.

Concerts de la Diada: actuacions a la Festa de la Llibertat

La Festa de la Llibertat d’Òmnium Cultural tornarà aquest 11 de setembre a Barcelona. En aquesta edició hi actuaran els finalistes del programa ‘Eufòria’ Jim, Carla i Alèxia en un vermut musical. A partir de les 19 h arrencaran els concerts multitudinaris de Triquell, Jazz Woman i Figa Flawas. L’entrada és gratuïta.

Samarreta de l’11-S

L’ANC va presentar fa unes setmanes la samarreta de l’11-S amb motiu de l’Onze de Setembre i de la manifestació convocada.

samarreta anc diada 2023 11-s
Foto: ANC

La Grossa de la Diada 2023

La Grossa de la Diada del 2023 s’ha celebrat aquest 11 de setembre i ha repartit un premi extraordinari de dos milions d’euros per al jugador amb el número 21111 i la sèrie 29. També hi ha hagut altres premis:

  • 2.000.000 € com a premi extraordinari.
  • 50.000 € amb les cinc xifres coincidents del primer premi
  • 2.000 € per als números anterior i posterior al primer premi.
  • 20.000 € per al segon premi: 00700
  • 10.000 € per al tercer premi: 31152

L’11 de setembre, a betevé hi haurà un comprovador en què podràs introduir el teu número i consultar si està premiat!

Què vols saber de la Diada 2023 a Catalunya?