Des de fa un mes i mig, una quinzena de pilones impedeixen l’accés de vehicles a la vorera just davant de la sinagoga de les Corts. Els elements els ha instal·lat l’Ajuntament de Barcelona a petició dels Mossos d’Esquadra amb l’objectiu d’incrementar la seguretat del temple.

Les pilones han aparegut d’un dia per l’altre i han deixat sorpresos els veïns que desconeixien qui les havia col·locades i per què.

No van preguntar ni avisar de res als veïns. Un dia van venir, les van plantar i en 24 hores ja estaven col·locades”
Isabel Desà, veïna

Una altra veïna de les Corts, Mireia Fontanelles, assegura que va parlar amb un agent de la Guàrdia Urbana que li va explicar que “l’objectiu de les pilones és impedir que pugin els cotxes a la vorera”.

betevé s’ha posat en contacte amb els responsables de la sinagoga que han expressat que: “En cap moment, hem demanat la instal·lació de les pilones, no sabem qui les ha posades”. I l‘Ajuntament de Barcelona ha confirmat que els elements de protecció els ha instal·lat el consistori a petició dels Mossos d’Esquadra per un tema de seguretat.

Les pilones no són l’única mesura de seguretat que els Mossos d’Esquadra han adoptat per tal de protegir la sinagoga del carrer del Montnegre. També hi ha un dispositiu de vigilància permanent a la zona. Segons assegura el cos policial, “seguim en estat d’alerta 4-5 per risc d’atemptats terroristes i les pilones són una eina més de seguretat“. Asseguren, però, que “no es tracta d’una mesura excepcional, sinó que hi ha altres espais i equipaments de la ciutat on també s’hi fa aquesta vigilància de manera habitual. Com, per exemple, a la Sagrada Família”.