Diverses entitats i veïns de Sants han mostrat el seu suport a un dels detinguts d’aquest diumenge. Es tracta del Carles, un veí de Sants actiu en diverses associacions del barri. El jutge n’ha decretat la presó provisional sense fiança pel risc de reincidència davant de les convocatòries de mobilització per l’empresonament de Pablo Hasél.

Una de les entitats en les quals participa el Carles és la dels Castellers de Sants, que s’ha fet ressò de la seva situació a través del compte oficial de Twitter.

Davant la decisió del jutge, diverses associacions i la federació de les festes del barri estan treballant per consensuar actes de protesta contra l’empresonament del Carles.

El detingut en qüestió és propietari d’una coneguda taverna al carrer del Vallespir. Entre les diverses mostres de suport que hi ha a les xarxes socials, també n’hi ha del seu gremi. Com la del grup de restauradors de Sants i els voltants DO Sants.

Suport des de l’Ajuntament

El detingut també ha rebut mostres de suport de l’Ajuntament. El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha publicat al seu perfil de Twitter que es tracta d’un “veí i restaurador molt estimat” i ha qualificat la mesura de presó preventiva sense fiança d'”incomprensible”.