Des de primera hora d’aquest dilluns, els tràmits del servei de Correus funcionen amb més lentitud de l’habitual, inclòs el vot per correu per a les eleccions a Catalunya 2021. Segons ha explicat Correus a betevé, el motiu és un problema en el sistema de comunicacions que ha afectat tot Espanya i que ha provocat que el sistema informàtic no funcionés amb normalitat. La incidència, que s’ha resolt cap a les 13 h, ha afectat tots els tràmits que ofereix aquesta empresa pública.

La recollida dels vots als domicilis, suspesa momentàniament

La incidència informàtica, però, sí que afecta les persones que aquest dilluns volien lliurar el seu vot al carter, quan aquest els dona la documentació al domicili. Segons Julio García, delegat de la CGT a Correus, el sistema ha impedit imprimir els impresos que els carters han de lliurar a les persones que voten a distància. Això vol dir que els afectats hauran d’esperar que els arribi la documentació per poder votar.

García assegura que aquesta incidència ha afectat milers de persones a tot Catalunya, ja que fins a aquest dilluns han sol·licitat poder votar per correu 121.000 persones. A les eleccions del 2017 ho van sol·licitar 46.000 persones.

La sol·licitud del vot per correu del 14-F es fa manualment

Pel que fa al vot per correu, la sol·licitud es fa de forma manual, però no es pot registrar automàticament, com passa normalment. Des de Correus asseguren, però, que els ciutadans poden continuar fent aquest tràmit sense que això els suposi més temps d’espera. Quan es restableixi el sistema es registraran totes les sol·licituds presentades. En canvi, les oficines no poden admetre ni paquets ni cartes certificades fins que la incidència estigui resolta.

Justament aquests últims dies s’estan formant cues a les oficines de Correus per sol·licitar el vot per a les eleccions del 14-F. De fet, aquest divendres, 5 de febrer, s’acaba el termini per poder votar.

Queixes dels usuaris a Twitter

La incidència del sistema informàtic ha tingut ressò a les xarxes. Alguns usuaris s’han queixat a Twitter que els servidors no funcionaven i que no podien sol·licitar el vot.

Tècnics de la companyia estan treballant aquest matí per resoldre la incidència i confien a poder restablir totalment el servei en les properes hores.