(ACN). La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha apostat pel confinament domiciliari si la variant britànica provoca un repunt de contagis. “Si veiem que empitjora, ho farà de forma molt ràpida”, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Actualment, el 8 % dels casos de coronavirus a Barcelona ja corresponen a aquesta variant, segons Tomàs Pumarolacap del Servei de Microbiologia del Vall Hebron.

Defensa que es mantinguin les restricicons

Campins també ha rebutjat relaxar les mesures a partir del 7 de febrer, tot i el descens de les xifres de la covid, per l'”amenaça” de la variant britànica. Ha augurat que si continua augmentant es pot arribar a un “col·lapse important” del sistema sanitari i ha posat com a exemple el Regne Unit o Portugal. D’altra banda, ha demanat “molt vot per correu” i un compliment “estricte” de les mesures el 14-F.

De fet, Salut no preveu aixecar les restriccions, almenys de moment. Segons el secretari de Salut Pública, Marc Ramentol, tot i la davallada dels contagis, encara no s’ha arribat al pic d’ocupació a les UCI.

La doctora ha demanat fer una “monitorització molt estricta” per poder fer un seguiment de la presència de la variant britànica, especialment en casos de reinfecció, d’infecció en persones vacunades que es contagien o en grans brots.