La borrasca Justine, que ha provocat fortes ratxes de vent a Barcelona, ha obligat a l’Ajuntament a mantenir activat, encara aquest dilluns, el Pla bàsic d’emergència municipal en fase d’alerta. Un fet que ha obligat, entre d’altres, a posposar el tancament dels parcs de la ciutat per segon dia -ja ho va fer diumenge-, com ja va fer també durant el temporal Hortense.

El pla per risc de ventades es va activar diumenge, i només aquell dia el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament va atendre 88 incidents. Protecció Civil ha va comptabilitzar 128 trucades al telèfon d’emergències 112 a Barcelona, -a Catalunya en van ser 211-.

Risc de caiguda d’arbres

El vent va obligar a tallar diumenge el lateral de l’avinguda Diagonal, a tocar del carrer d’Aribau, on els Bombers de Barcelona van haver de reforçar l’ancoratge d’una palmera per evitar els incidents de fa només una setmana.

Els bombers reforcen una palmera a Aribau

En altres punts de la mateixa avinguda, la prevenció ha estat més agosarada i les brigades han tal·lat alguna de les palmeres que amenaçaven de caure malgrat se les ancorés.

Palmera tallada a la Diagonal

Consells per evitar danys per ventades

Protecció Civil, per la seva banda, recomana informar-se de les condicions meteorològiques i seguir una sèrie de consells per a les persones que es trobin tant a dins com a fora de casa. Recomanen tancar i assegurar les portes i finestres, abaixar les persianes i recollir tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer.

Cau una moto pel vent

Al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat. També cal extremar les precaucions quan es facin activitats a l’aire lliure (patis d’escoles, esports, etc.).