cues a correus

Enmig d’una pandèmia mundial, diversos dirigents polítics han aprofitat els seus actes electorals per enviar un missatge a la ciutadania: fer ús del vot per correu i evitar anar presencialment a la mesa el proper 14-F. El cert, però, és que aquests dies moltes de les oficines on sol·licitar-ho estan abarrotades. El termini per demanar el vot per correu finalitza el 5 de febrer i, tot i que Correus ha obert algunes oficines més en festiu, es continuen formant cues.

Per aquest motiu, alguns usuaris a través de Twitter s’han queixat i conclouen que sol·licitar el vot a Correus o votar a la mesa electoral “acaba sent el mateix”, ja que les cues, diuen, s’hauran de fer igualment.

Votar des de casa: menys cues, més burocràcia

És cert que es pot votar per correu sense sortir de casa, però alguns usuaris es queixen que el mètode no és senzill i requereix paciència. El primer pas, sol·licitar el vot, és pot fer telemàticament des del portal web de Correus. L’usuari haurà d’acreditar-se amb el certificat digital idCAT, el DNI electrònic o altres certificats electrònics.

El segon pas del procés, rebre i entregar la documentació, com a novetat, aquest any, es pot fer també sense sortir de casa. El carter durà la documentació, les paperetes i el sobre a casa de cada sol·licitant i es podrà entregar directament el vot al carter en aquest moment. Només caldrà identificar-se amb un document oficial, com el DNI.