El govern municipal ha fet públic aquest divendres l’informe tècnic sobre l’estat del número 29 del carrer Hort de la Vila de Sarrià, el qual, a més de la ruïna tècnica, avisa que hi ha risc de col·lapse imminent.

Asens ha insistit que no hi ha “cap decisió presa” i que en parlarà amb la resta de grups municipals així com amb les entitats del barri. L’Ateneu de Sarrià i l’Associació de Veïns de Sarrià ja s’han mostrat en contra de l’enderroc i demanen que els arguments econòmics no passin per davant del valor històric i patrimonial.

Abans de conèixer el cost que pot tenir la rehabilitació de l’immoble, s’han de fer altres informes tècnics. El primer és el que ha de determinar els treballs previs que calen per garantir-hi la seguretat i després s’ha d’estudiar quins són els elements que es poden mantenir i els que no i quin cost tindria. Asens ha convocat avui una reunió amb entitats i partits per informar-los de l’informe tècnic i dimecres que ve se’n farà una altra per parlar del futur de l’edifici.

Fotografies de l'estat de l'Ateneu encarregades per l'Ajuntament

Asens demana a Mòdol una rectificació

El regidor de Sarrià – Sant Gervasi ha exigit al regidor del PSC i exregidor del districte Daniel Mòdol “una rectificació pública” de la seva intervenció a la Comissió d’Urbanisme en què va dir que s’alegrava de l’incendi de l’Ateneu Popular de Sarrià. Asens ha reiterat que les paraules de Mòdol “són d’una gran frivolitat i una gran irresponsabilitat” i l’acusa de “banalitzar un atac feixista”.

A través de Twitter, Mòdol ja va matisar les seves paraules i va condemnar qualsevol tipus de violència. Aquest divendres, poc abans de la roda de premsa del regidor, ha tornat a piular per carregar contra Asens: assegurat que la seva incompetència obligarà a enderrocar l’edifici. Uns minuts després, però, ha esborrat la piulada.

La CUP Capgirem Barcelona,va més enllà que Asens i ha tornat a demanar la dimissió de Mòdol. La regidora Maria José Lecha creu que les seves paraules “alimenten la impunitat del feixisme”.

L’Ajuntament es presentarà com a acusació particular

Segons el regidor, “tots els indicis” apunten que l’incendi del 29 d’Hort de la Vila va tenir una motivació “de caràcter feixista”. Asens ha confirmat que l’Ajuntament es presentarà com a acusació particular en el procés judicial per l’incendi perquè es tracta d’un bé municipal, però també per la motivació ideològica de l’atac.