El cap de logística del Banc dels Aliments, Oriol Dolader, ha explicat que els voluntaris han rebut tota mena de facilitats per part dels responsables dels estands d’Alimentaria per recollir l’excedent. “No feia falta ni dir res perquè et veien amb les samarretes de voluntari de Banc dels Aliments, amb les banyeres amb què anem i ja et cridaven“, ha explicat.

Banc dels Aliments recupera l’excedent d’aliments consumibles que no es comercialitzaran de la fira Alimentaria des del 2010. L’any 2014 van aconseguir més de 22 tones d’aliments. Dos anys després la xifra va augmentar fins a les 31 tones d’aliments recuperades. Aquest any esperen aconseguir-ne entre 25 i 30 tones.

Contra el malbaratament dels aliments

Amb aquesta campanya el Banc dels Aliments vol lluitar contra el malbaratament de menjar. En aquest sentit destaquen que les empreses que participen a Alimentaria fan comandes cada vegada més ajustades per evitar que els sobri menjar.

Malgrat els esforços sempre hi ha un excedent de productes i el Banc dels Aliments s’encarrega de recuperar-lo i repartir-lo entre les persones necessitades. Precisament fa pocs dies que l’entitat va alertar que el 70 per cent de les persones vulnerables continuen desateses.