Ara fa una setmana ens vam fer ressò de la baixa temperatura de l’aigua del mar a Barcelona. Segons les observacions d’en Diego Lázaro -qui la mesura setmanalment a la Barceloneta- es trobava a tan sols 13,3 graus: 1,7 ºC per sota la mitjana dels darrers 11 anys per les mateixes dates.

Divendres 20 d’abril, després d’uns quants dies de bonança tèrmica Barcelona, i com a repte d’‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, hem mesurat la temperatura superficial de l’aigua a l’espigó de la Mar Bella. El resultat ha estat que ja es troba a 15,6 ºC.

El canvi tèrmic ha estat notable en tan sols una setmana a causa de l’augment sobtat de la temperatura ambiental des de fa uns dies, i també gràcies a la millora de la situació marítima. L ‘encalmament del mar ha facilitat l’increment tèrmic de la capa més superficial.

Divendres a primera hora del matí ja hi havia algunes persones que, aprofitant la bonança i el sol, es banyaven en algunes de les platges de Barcelona. A sota, la platja del Bogatell.

Cap de setmana amb més calor i bon estat de la mar

El termòmetre continuarà superant la marca dels 20 ºC al llarg del cap de setmana. Dissabte tornarà a ser un dia assolellat a Barcelona, tot i que a la tarda es podran veure alguns núvols prims poc rellevants. Arran de mar el termòmetre assenyalarà 21 o 22 ºC al migdia, i caldrà protegir-se bé dels rajos solars, ja que l’índex ultraviolat (UVI) serà alt (7). El vent bufarà feble, de migjorn i xaloc, amb ratxes que difícilment superaran 20 km/h. Es mantindrà el bon estat de la mar, amb mar arrissada en conjunt.

Diumenge el cel es mostrarà més enterbolit a causa de la presència de núvols prims per bé que l’ambient es farà una mica més càlid, amb màximes al voltant de 23ºC a Barcelona. El vent bufarà feble de nou, i es preveu entre mar arrissada i marejol a les platges de la ciutat.

A partir de dilluns el termòmetre pujarà de forma més contundent a l’interior i el prelitoral, on les màximes es mouran entre els 25 i 30 ºC. L’ ascens es farà notar menys arran de mar, on hi podran proliferar els bancs de boira costanera. Sant Jordi serà un dia variable a Barcelona, amb més núvols, i la temperatura s’emplaçarà entre els 22 i 23 graus al migdia.

A continuació podeu recuperar les imatges de @btveltemps de la mesura de la temperatura marina a la punta de l’espigó de la Mar Bella: