El campament de persones sense sostre que durant dos mesos havia estat a la plaça de Catalunya i que dimecres va ser desallotjat, s’ha traslladat ara al barri del Fort Pienc. Un grup de persones han instal·lat nou tendes d’acampada en un solar a l’avinguda de Vilanova, molt a prop de l’estació de metro d’Arc de Triomf.

Es tracta d’un espai de titularitat privada, segons ha confirmat l’Ajuntament. Concretament, es tracta del solar on la cadena Hotusa volia construir un hotel. El projecte, però, es va veure afectat per la moratòria hotelera que el govern de Colau va fer a principis del mandat. Els Mossos d’Esquadra hi han anat per identificar els acampats. De moment, no els consta cap denúncia de la propietat del solar.

Des d’aquí, han decidit mantenir les seves reivindicacions i al campament són visibles algunes pancartes on es poden llegir lemes com “Sensesostre? Amb drets!”. Asseguren que mantindran la protesta i que volen fer-hi una llar social per atendre les persones que viuen al carrer. Els membres de l’Acampada per Drets denuncien que els sensesostre no tenen garantits drets recollits a la Constitució, com el dret a la integritat física, el dret a la intimitat o el dret a un habitatge digne i adequat.

Els sensesostre remarquen que la seva mobilització ha fet augmentar la consciència social sobre la seva situació i asseguren que alguns veïns els han ajudat portant-los menjar i una tenda per poder dormir. Ara demanen a l’Ajuntament que els faciliti un lavabo portàtil i un tendal per protegir-se.