Al pis del Paral·lel, hi vivien una dona amb dues menors i, des de fa una setmana, s’hi estaven també una altra dona amb dos menors més. Els manifestants han pactat amb la policia marxar perquè les desnonades poguessin treure les seves pertinences de l’habitatge.

El desplegament policial per a aquest desnonament ha estat més ampli que en casos similars, amb cinc vehicles dels Mossos i una desena d’agents davant la porta de l’habitatge. Hi ha hagut moments de tensió entre la policia i alguns dels manifestants, segons el agents, en el moment que l’advocat de la propietat volia entrar a l’edifici.

El sindicat denuncia que la dona que hi viu va entrar al pis amb un contracte de lloguer fals, que suplantava l’anterior propietari de l’habitatge que era el banc de Santander. Segons l’entitat, el banc va vendre el pis a un fons voltor israelià que es dedica a comprar habitatges antics per transformar-los en pisos de luxe i llogar-los per a usos turístics o estades breus. El Sindicat de Barri demanava que s’aturés l’ordre de desnonament i que la dona afectada pogués accedir a un lloguer social. Finalment, no ha estat així, i un membre del Sindicat de Barri l’acollirà a casa seva membre busquen una solució per la seva família.

Aquest divendres al matí hi havia quatre desnonaments previstos al Poble-sec. Tots menys els de l’avinguda del Paral·lel s’han pogut aturar. És el cas del desnonament d’una veïna del carrer de Salvà i els seus tres fills, que ha pogut aturar la primera ordre de desnonament que tenia. Feia dues setmanes que havia denunciat el seu cas a la PAH, que havia intentat, sense èxit, acordar-ne un lloguer social.