L’Hospital Vall d’Hebron ja disposa de l’espai polivalent per atendre malalts de covid, ubicat al Parc Sanitari Pere Virgili, i que va entrar en funcionament la setmana passada amb l’inici de l’activitat del laboratori, que té capacitat per analitzar fins a 5.000 PCR diàries. Aquesta setmana s’han traslladat els primers pacients a l’hospital satèl·lit derivats de l’edifici general del Vall d’Hebron. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que es tracta d’una extensió que no funciona de manera independentment, sinó que està integrada a l’hospital general.

Per ara, és un espai dedicat exclusivament als malalts amb coronavirus, però la intenció és que en un futur es converteixi en un equipament polivalent per atendre altres malalties i patologies. És el quart hospital satèl·lit que s’inaugura a Catalunya arran de la pandèmia.

S’amplia la capacitat d’hospitalitzacions i de llits d’UCI

Aquest espai, anomenat edifici Garbí i que funciona com una extensió de l’edifici central del Vall d’Hebron, té 56 llits convencionals, repartits en dues plantes i 32 més d’UCI, ubicats en una tercera planta. Això permet ampliar la capacitat assistencial i, segons el Departament de Salut, quan l’hospital satèl·lit arribi al màxim d’ocupació, hi haurà 320 professionals treballant. Serà personal sanitari que forma part de l’equip del Vall d’Hebron. Precisament, una de les queixes dels sindicats com Metges de Catalunya des que es va anunciar la construcció d’aquests espais és que mancarà personal i que, en conseqüència, baixarà la qualitat assistencial.