L’aprovació aquest dimarts del decret de programació de l’oferta educativa i admissió d’alumnes no ha estat ben rebuda per les famílies. L’aFFaC (les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya) assegura que aquest decret -que neix del pacte contra la segregació escolar no té el suport del 66 % de la comunitat educativa, tampoc no és una eina per reduir la segregació escolar i que, en canvi, servirà per donar més recursos a les escoles privades i concertades.

La presidenta de l’aFFaC, Belén Tascón, afirma que el text no preveu cap de les mesures que les famílies identifiquen com a imprescindibles per combatre la segregació escolar: l’eliminació del dret fals d’elecció de centre, més places públiques o la proximitat al domicili com a criteri d’accés.

Per això, diuen que només servirà per dotar de més recursos públics l’escola privada i la concertada, en detriment de la pública. A més, es queixa que es farà via contractes programes i que això provoca més opacitat.

Les 2.320 AMPA, que representem mig milió de famílies, ens oposem que es doti de més finançament els centres privats i concertats.
Belén Tascón, presidenta de l’aFFaC

Aprovat “per la porta del darrere”

Tascón també ha criticat que aquest decret s’hagi aprovat quan el govern està en funcions i, per tant, “sense legitimitat” i “per la porta del darrere”, ha dit. A banda, ha constatat que el decret no incorpora “ni una coma” de les 15 pàgines d’al·legacions que hi van presentar.