La vacunació del personal de les escoles i els instituts començarà aquesta setmana. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va avançar que se’ls aplicaria el vaccí d’AstraZeneca en els propers tres mesos. Es vacunaran tant els docents com la resta de treballadors dels centres educatius, tant públics com concertats, el que suposa total de 150.000 persones.

Segons el titular d’Educació, Josep Bargalló, és “una gran notícia” per a les escoles. “L’escola és mes segura que la comunitat, però ara encara ho serà més perquè el personal estarà vacunat“, ha dit. Precisament, el Departament d’Educació va garantir que el proper curs començaria amb tot el personal de les escoles vacunat.

Ara bé, només es podran vacunar aquelles persones que tinguin menys de 55 anys, perquè els estudis sobre l’eficàcia d’aquesta vacuna encara no estan provats en franges d’edat superiors. Sanitat no descarta ampliar-ne l’edat si els estudis que hi ha en marxa ara mateix als Estats Units donen bons resultats i n’avalen la seguretat entre les persones grans.

El Departament d’Educació ha assegurat que els majors de 55 anys també s’acabaran vacunant. Caldrà esperar a un dels dos supòsits: que s’aprovi la vacuna d’AstraZeneva a la seva franja d’edat o bé més endavant amb un altre vaccí, com el de Pfizer o Moderna, quan s’hagi acabat el pla de vacunació que segueixen actualment.

37 punts de vacunació a Catalunya

Segons ha explicat el conseller de Salut, Josep Bargalló, ja s’ha començat a comunicar el procés de vacunació a tots els centres aquest dimarts a la tarda. El personal directe, tant de la pública com de la concertada, rebrà el missatge de l’administració al telèfon mòbil. La resta de professionals col·laboradors, com ara els monitors, també el rebran però de part de la direcció de cada centre.

Segons el programa de vacunació, tot el personal rebrà un missatge amb un enllaç des d’on podran accedir a la pàgina per programar el dia i lloc per rebre el vaccí. S’instal·laran 37 punts de vacunació per al personal dels centres educatius. El primer torn per vacunar-se està previst que comenci aquest dimecres.

La vacuna d’AstraZeneca ja s’està administrant al personal essencial, com ara els Mossos d’Esquadra i personal de presons. Properament s’espera començar a vacunar les persones majors de 80 anys, un dispositiu que es faria a domicili pel grau de dependència d’aquest col·lectiu.