El primer hospital satèl·lit que el Departament de Salut ha construït per reforçar la capacitat assistencial per la pandèmia ja ha entrat en funcionament. L’equipament, annex a l’Hospital de Bellvitge, va obrir portes dilluns però la inauguració oficial s’ha fet aquest dimarts amb la visita de les autoritats polítiques i sanitàries.

Es tracta d’un edifici de cinc plantes, dues de les quals d’urgències, amb capacitat per acollir un centenar de pacients covid i amb una superfície total de 4.500 . Disposa de fins a 64 llits d’hospitalització convencional i 32 de crítics i 48 punts d’atenció d’urgència.

Els propers hospitals satèl·lit a entrar en funcionament seran el del Germans Trias i Pujol entre l’1 i 2 de febrer, el Pere Virgili, que preveu obrir el 15 de febrer, i els annexos del Vall d’Hebron i de l’Arnau de Vilanova, que ho faran també durant el mes de febrer.

Redistribució de personal sanitari

Un dels dubtes que han envoltat la construcció dels hospitals satèl·lits és quins professionals en formaran part. En gran part, es tractarà d’una redistribució de personal sanitari dels hospitals. La directora ICS Àrea Metropolitana Sud, Montse Figuerola, ha explicat que en el cas de l’annex de Bellvitge s’han contractat 50 persones i que se’n contractaran més, fins arribar a les 200. “Són persones que ja havien estat contractades des de l’inici de la pandèmia”, ha dit.

Els sindicats, però, no ho veuen igual. Ja van pronosticar que faltaria personal sanitari a les infraestructures noves. Consideren que aquestes contractacions són els substituts anteriors que han passat a ser interins.

Personal sanitari a l’hospital satèl·lit de Bellvitge