El rastre dels cinemes del Port Vell podria desaparèixer del tot aquest 2022. L’Imax s’enderrocarà de manera immediata, “més aviat que tard”, segons ha dit el president del Port de Barcelona, Damià Calvet. Pel que fa als antics cinemes del Maremagnum, la previsió també és començar a tirar-los a terra durant aquest any, tot i que en aquest cas dependrà de la reforma del centre comercial, que ha començar en els propers mesos.

Calvet ha explicat que l’edifici de l’Imax desapareixerà “tan ràpid com ho permeti la capacitat de licitar i executar” i s’ha mostrat confiat que el Liceu podrà fer-hi la seva segona seu. “És la palanca per afrontar una reforma més ambiciosa del moll d’Espanya”, ha afirmat Calvet, que ha avançat que la reurbanització d’aquest moll el farà “més accessible, més obert a la ciutadania, que es vegi més l’aigua i que serveixi per reivindicar la cultura marítima de la ciutat”.

Ampliar la plaça de l’Odissea

En el cas dels cinemes del Maremagnum, tancats des del 2015, Damià Calvet n’ha vinculat l’enderroc a la reforma del centre comercial, que farà que sigui “molt més obert”. El president del Port assegura que ja se n’han donat els permisos i que les obres han de començar “aviat”. La desaparició dels cinemes permetrà ampliar la plaça de l’Odissea, just davant del Maremagnum, que es convertirà en “un espai públic més generós”, segons Calvet.

Cines Maremàgnum

Les reformes del moll d’Espanya i el de Pescadors

L’enderroc de l’Imax i dels cinemes del Maremagnum s’emmarca en la transformació que el Port de Barcelona vol fer al moll d’Espanya, el que uneix el Gòtic i la Barceloneta amb el centre comercial. L’autoritat portuària encara està treballant en el projecte. Un dels punts on es vol actuar és l’anomenada plaça de l’Ictíneo, un passeig que fa una pujada i baixada perquè per sota hi passen cotxes. La intenció és abaixar-ne el nivell.

Pel que fa al moll de Pescadors, Damià Calvet ha explicat que el Port de Barcelona ja n’ha aprovat el projecte de remodelació i que “estem a punt de licitar les obres”. La voluntat, segons Calvet, és adjudicar la reforma d’aquest moll “abans de l’estiu” perquè hi hagi obres aquest any. La transformació del moll de Pescadors fa anys que s’arrossega. Està previst fer-hi una llotja i un espai obert al públic.