Aquest dilluns jutgen un mosso d’esquadra que va colpejar amb la porra el cap un manifestant durant una protesta contra la visita del rei a Barcelona l’any 2018. Tot plegat va el 25 de febrer molt a prop del Palau de la Música, on es feia el sopar d’inauguració del Mobile World Congress. L’esdeveniment es va celebrar enmig de les protestes convocades pels CDR i d’un desplegament policial important. El centre Irídia, que exerceix en el judici com a acusació particular, ha sol·licitat una pena de cinc anys de presó i cinc d’inhabilitació, segons ‘La Directa’.

Segons ha relatat la víctima en un vídeo difós per Irídia —que exerceix d’acusació particular—, el policia el va colpejar sense previ avís i va haver de rebre set grapes de sutura pel trau que li va provocar.

La fiscalia en demana l’absolució

La fiscalia, en canvi, demana l’absolució de l’agent ARRO, malgrat que reconeix i descriu amb detall els fets. Aquell dia el mosso d’esquadra feia les funcions de conductor d’un dels furgons policials que es van mobilitzar. Davant dels “centenars de persones que es van congregar” a la confluència dels carrers d’Ortigosa i Trafalgar, el responsable del dispositiu va demanar al mosso que sortís per reforçar el cordó policial”. Quan van començar les càrregues, l’agent, segons la fiscalia, va “esgrimir la seva defensa policial semirígida, amb una longitud de 70 centímetres i un pes de 540 grams” i va colpejar el cap del denunciant causant-li una ferida de cinc centímetres de longitud.

Irídia denuncia les dificultats per identificar els agents

L’entitat Irídia afirma que “en aquests casos una de les principals dificultats és identificar qui comet l’agressió”. Tot i que des del 2019 els Mossos d’Esquadra han d’anar identificats per davant, per darrere i també al casc, això no passa amb els agents ARRO. Afirmen també que aquest “no és un cas aïllat” i que en els darrers anys han atès més de 15 casos amb cops de porra al cap.