Imax Port Vell

La Comissió Executiva del Liceu ha donat el vistiplau per poder treballar per ubicar la segona seu del teatre a l’edifici de l’antic cinema Imax, al Port Vell. Segons ha avançat el diari ‘Ara’ i ha confirmat el teatre en un comunicat, la institució començarà a treballar ara per analitzar la viabilitat d’aquest nou projecte, batejat com a Liceu Mar. La proposta d’instal·lar aquesta nova seu a l’Imax sorgeix de converses prèvies entre la direcció del Liceu, l’Ajuntament i el Port de Barcelona, i arriba després de la negativa del consistori a la col·laboració entre el teatre i el museu Hermitage.

L’Ajuntament i el Port celebren l’aposta

El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha celebrat l’aposta del Liceu. A Twitter ha assegurat que des del consistori sempre han defensat que els projectes per dinamitzar la ciutat “estiguin arrelats al territori”. “Aquest és el model que hem defensat per al port i per això celebrem l’aposta del Liceu per un nou equipament cultural a l’Imax”, ha afirmat.

També el Port de Barcelona s’ha mostrat satisfet per la notícia. En un tuit ha assegurat que la cultura “sempre serà benvinguda” i creu que aquest projecte “enriquirà i dinamitzarà” aquest espai de la ciutat.

Una seu oberta a tota la ciutadania

El Liceu fa temps que estudia la creació d’una segona seu del teatre. La direcció vol que el nou edifici estigui concebut com un espai polivalent i dinamitzador de la ciutat de Barcelona, i que estigui obert a tota la ciutadania. Entre els seus usos, la direcció del teatre es planteja complementar l’activitat educativa i d’El Petit Liceu, fixar una temporada estable de dansa, poder programar òperes barroques o de cambra i ser la seu d’un Centre d’Òpera de Nova Creació, un ens que impulsaria la nova òpera des de tots els seus àmbits.

A partir d’ara la direcció del Liceu, l’Ajuntament i el Port treballaran en un avantprojecte del nou equipament, que podria donar una segona vida a l’edifici de l’Imax, que està tancat des del 2014. El Liceu espera poder analitzar la viabilitat de la nova seu “aquestes propers mesos”.