(ACN) El sindicat de mestres i professors USTEC ha reclamat als departaments d’Educació i Salut que es facin tests massius d’antígens o PCR als mestres i alumnes abans de tornar a l’escola de les vacances de Nadal, el 10 de gener.

En declaracions a TV3, Iolanda Segura, portaveu del sindicat, veu irresponsable que no s’hagi previst aquest cribratge, que l’any passat sí que es va fer. La manca de tests, diu, posa en risc la salut de docents i alumnes. A més, ha dit que si al cap de pocs dies d’iniciar les classes comencen a haver-hi positius i confinaments, es generarà un “caos organitzatiu” als centres.

En estudi l’eliminació de les quarantenes escolars

La petició d’USTEC arriba el mateix dia que el Ministeri de Sanitat estudia la possibilitat d’eliminar les quarantenes escolars quan hi hagi un cas positiu a classe. La Comissió de Salut Pública i del Consell Interterritorial d’aquest dimecres va acordar analitzar aquests pròxims dies la possibilitat de prescindir dels aïllaments preventius en l’àmbit educatiu. Una idea que es desprèn d’un document de la sessió de la interterritorial que s’ha filtrat aquest dijous.