classe buida inici curs escolar

Els ministeris de Sanitat, Educació i Universitats abordaran amb les comunitats autònomes la tornada a les aules en una reunió el 4 de gener del 2022, la setmana que ve. El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha explicat en una compareixença aquest dimecres de balanç del 2021 que ha demanat la convocatòria de la intersectorial “per anar preparant el retorn a l’escola després de les festes de Nadal”.

Sánchez ha dit que es nota la diferència a les aules en la incidència de la covid-19 entre les generacions que estan vacunades i les que no ho estan. En aquest sentit, el president del Govern espanyol ha explicat que la setmana passada hi havia 1.158 aules d’educació infantil confinades i 1.852 d’educació primària, mentre que només n’hi havia 47 d’ESO i FP bàsica i 59 de batxillerat i FP.

En aquesta trobada, s’analitzarà la situació de la pandèmia de la covid i les possibles mesures a aplicar amb l’inici del segon trimestre a les aules.

Catalunya preveu la tornada de Nadal el 10 de gener

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va insistir la setmana passada que les escoles tornaran a obrir el 10 de gener, tal com estava previst, just després de les festes. Un discurs que també havia defensat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray abans de Nadal. Cambray va ser molt contundent i va garantir que les escoles obriran amb presencialitat total malgrat l’increment de casos de covid-19. “El 10 de gener obrim les escoles, aquí no hi ha debat”.

La Comunitat de Madrid es planteja la possibilitat d’una tornada semipresencial

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha explicat en roda de premsa que preveuen dues possibilitats: una tornada presencial a les aules després de Nadal o una opció semipresencial. Ara bé, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha estat clara: aposta per garantir la presencialitat a les aules des del primer dia i durant els dos trimestres que queden de curs.