escoles covid alumnes confinats

La cap d’Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha assegurat que tot i que estem en una sisena onada de la covid, el darrer que s’ha de tancar són les escoles: “S’han de preservar les escoles al màxim”, ha afirmat en una entrevista aquest dijous a Catalunya Ràdio. Campins és partidària d’obrir-les el 10 de gener, tal com està previst en el calendari escolar. Considera que abans de prendre aquesta decisió s’han de prendre altres mesures, com per exemple, el tancament dels interiors dels restaurants on les persones van sense mascareta. “Els nens i nenes estan a la classe amb mascareta. No seria lògic tancar-les”.

Campins afirma que tot i que els menors d’11 anys no estan immunitzats perquè fa poc que ha començat la vacunació, s’ha comprovat que el virus no els afecta de forma greu, com a altres franges d’edat.

Reunió entre Govern i comunitats autònomes per debatre com serà el retorn escolar

Precisament, Campins és presidenta del Comitè Científic Assessor de Salut que elabora informes sobre la situació epidemiològica i aconsella sobre les mesures que pot prendre el govern per tallar els contagis. De fet, la setmana que ve, el 4 de gener, se celebrarà una reunió entre el Govern espanyol i les comunitats autònomes per debatre com serà la el retorn a les escoles després de les vacances escolars. Just abans de Nadal, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja va afirmar que les escoles tornarien a obrir el 10 de gener, tal com estava previst.

S’alenteix la vacunació en menors de 5 a 11 anys

Fa uns dies que s’ha obert la vacunació en menors de cinc a 11 anys. Segons Campins, en els darrers dies s’ha alentit el ritme de vacunació en aquesta franja. Explica que un dels motius podria ser perquè els menors estan de vacances i les famílies potser marxen fora i prefereixen endarrerir la punxada.